Workshop Outplacement

Focus op je toekomst, de sleutel tot succes!

workshop intervisie

In deze interactieve en leuke workshop maak je op energieke wijze kennis met de intervisie methodiek. Aan de hand van doe opdrachten ga je stapsgewijs door het model. Gesprekstechnieken worden aangescherpt. Je maakt kennis met goede interventies voor uiteenlopende casuïstiek. Daarna ken je de in en outs van intervisie. En weet je wat deze methodiek betekent voor jezelf, je team en organisatie.

Emotionele achtbaan

Bij ingrijpende gebeurtenissen of veranderingen kan je het idee hebben dat je verzeild bent geraakt in een emotionele achtbaan. Soms ben je verdrietig, dan weer boos. Vervolgens weer optimistisch en ga zo maar door. Een nare achtbaan waarvan het vaak ongemakkelijk is om over te praten. Of blijf je hangen in een negatieve spiraal. Terwijl je nu juist in je kracht moet staan om weer een volgende stap te maken in je loopbaan. 

Het is belangrijk om wel aandacht te besteden aan je emoties en gevoelens. Waardoor er ruimte ontstaat voor verwerking en acceptatie. De nieuwe situatie wordt zo gemakkelijker beleeft. Medewerkers ontdekken alternatieve oplossingen en zien toekomstperspectieven. Daarnaast krijgen ze kennis en handvatten om professioneel te solliciteren en te gaan netwerken.

Maar waar begin je als je zoekt naar te nieuwe wereldbaan?

De sleutel tot succes is het focussen op je toekomst. Deze workshop: Focus op je toekomst werkt als een katalysator en geeft je de handvatten en vaardigheden die je nodig hebt om jouw droombaan te vinden.

baan zoeken

De workshop Focus op je toekomst heeft als doelen

• Handvatten om effectief om te gaan met je (negatieve emoties)
• Het leren neutraliseren van negatieve emoties
• Format voor jouw zoekrichting onder andere een loopbaan test, tips
• Het maken van een goed en onderscheiden persoonlijke profiel
• Sollicitatietraining
• Netwerk tips
• Versterken van je zelfvertrouwen en performance

Je werkt samen met deelnemers die weten wat je doormaakt en je ook voorzien van tips en steun!

workshop doel

De workshop

Duur
1 dag. 435,90 per dag.
Incluis materialen, template, locatie, koffie, thee etc.
Deze workshop kan ook als in company worden gegeven.

Doelgroepen
Medewerkers, professionals, managers die zich aan het heroriënteren zijn vanwege reorganisaties, ontslag of dreigend baanverlies.

Wat anderen zeggen

Over Madeleine

Voordat ik begon als zelfstandig ondernemer werkte ik als manager bij uitzendbureau Randstad, het psychologisch testbureau LTP en tien jaar als gastdocente bij de Baak. Hier trainde ik managers en HR-adviseurs/recruiters in onder meer sollicitatie technieken.

Al die ervaringen bij elkaar zorgen ervoor dat ik je goed kan helpen en trainen in het vinden van jouw droom baan.

Sinds 1999 de drijvende kracht achter Ten Thij Reflect. Hier werk ik als senior gedragstrainer en als coach (geregistreerd bij o.a. de NOBCO, NOLOC). Verder heb ik onder andere zitting in de deskundigheidscommissie van de Stichting Coach.

Scroll naar top