Problemen oplossen op dezelfde wijze van denken als hoe ze zijn ontstaan?

Vaak hebben we de neiging om problemen of situaties op dezelfde manier op te lossen.  Met Intervisie/Mastermind leer je op een ander wijze problemen of situaties op te lossen. Je leert van en met elkaar.  Zo versterk je je eigen professionaliteit en ondersteun je je collega’s. Dat kweekt een band en versterkt je als team. Door de juiste probleemstelling en analyse vind je goede oplossingen. Een kleine investering met goede resultaten!

Meer synergie, slagkracht en effectiviteit

  • Door de herkenbaarheid van elkaars casuïstiek zorgt deze methode voor meer verbondenheid en begrip voor ieders situaties.
  • Daarnaast leer je alternatieve oplossingen waar jezelf niet opkomt.
  • Je versterkt je persoonlijke en professionele effectiviteit.
  • Voor management teams is het een goede methode om de onderlinge samenwerking performance en communicatie te verbeteren.
  • Je zoekt niet meer alleen naar goede oplossingen maar krijgt professionele hulp van je collega’s.
  • Je leert sneller door de reflectie momenten en hebt tijd om stil te staan bij wat wel of niet werkt in jouw situatie.
  • Het vergroot je werkplezier door oplossingen die in jouw praktijk of voor je team werken.
  • Je werkt effectiever en professioneler.
  • Het is een relatief kleine investering met veel resultaat.

Je staat er niet alleen voor. De groep weet meer dan jij alleen!

Er wordt gewerkt op basis van eigen ingebrachte casuïstiek. In een veilige en constructieve sfeer leren collega’s van en met elkaar. Door het bespreekbaar maken van hoe je opereert in de organisatie en wat voor knelpunten je hierin tegenkomt. Je bent elkaars wederzijdse sparringpartners. Je persoonlijke, professionele ontwikkeling krijgt een boost! Je focus is helder en de volgende keer deel je hoe de oplossing in de praktijk heeft gewerkt.
Dat zorgt er ook voor dat je de oplossing ook daadwerkelijk in de praktijk toepast Het houd je scherp en gefocust.

Wat anderen zeggen over de intervisie

Meer oplossingsstrategieën

Als team krijg je meer inzicht in ieders knelpunten. Door de herkenbaarheid van elkaars cases versterkt je de onderlinge verbondenheid. Bovendien geef je elkaar tips om een situaties op te lossen of anders aan te pakken. Waardoor je oplossingsstrategieën groter wordt. En jij professionele en effectiever acteert.

Gestructureerd 7 stappen model

Door het gestructureerde model en de bijbehorende werkwijze leren deelnemers snel de diepte in te gaan en kom je tot de kern van je vraag. Als je vraagstelling correct is heb je het antwoord al voor de helft in de handen…..

Vervolgens ga je met de verkregen tips in de praktijk aan de slag.

Vanaf 2002 leren wij managers, professionals, HR adviseurs om intervisie zelfstandig en professioneel te begeleiden. Onder meer bij de ANWB, Rechterlijke macht, Consumentenbond, KLM, Politie Utrecht, TNO alle HR adviseurs en businessmanagers, KWR, NMI, Stadgenoot.

Scroll to Top