Waarom is outplacement belangrijk?

89% binnen 6 maanden weer een wereld baan.
Sinds 2006 Succesvolle en unieke outplacement consulting!

Het verlies van je werk kan je leven overhoop gooien. Opeens zijn je baan en je inkomen niet meer vanzelfsprekend. Outplacement kan je op verschillende manieren ondersteunen.

 • Je bent aangeslagen en je wilt je verhaal kwijt. Een professionele coach helpt je bij de verwerking. En geeft je steun snel om effectief de volgende loopbaan stap te zetten
 • Je weet niet zo goed hoe je het vinden van een nieuwe baan handig aanpakt
 • Je ziet het als een kansrijke mogelijkheid om je te oriënteren op welke baan je nu echt wilt
 • Je wilt weten waar je echte passie zit voor je droombaan
 • Je hebt al een tijdje niet meer gesolliciteerd en hoe pak je dit nu aan?
 • Je bent 45 jaar of ouder en je ziet er tegenop om de arbeidsmarkt opnieuw te betreden
 • Je denkt dat er voor jouw weinig mogelijkheden of kansen zijn
 • Je twijfelt in welk soort organisatie of baan jij goed tot je recht komt
 • Je wilt voor jezelf beginnen en zoekt een ervaren sparringpartner/ondernemer die je op weg helpt

Ga niet te snel van start, voorkom blikschade

Ik merk dat mensen soms te snel gaan starten om ander werk te vinden. Waarbij ze hals over kop gaan solliciteren of onvoorbereid netwerkgesprekken voeren. Helaas vallen de resultaten dan tegen. Je krijgt afwijzingen op je sollicitaties of je accepteert te snel een baan waar je niet goed tot je recht komt. Met als mogelijk gevolg dat je op korte termijn weer een andere baan moet zoeken.

Als je nog niet helder hebt wat je wilt of je hebt nog geen ruimte in je hoofd voor het maken van een goede vervolgstap, dan leidt dit vaak tot teleurstellingen. Bij afwijzing of minder goede (sollicitatie) gesprekken raak je ontmoedigd. Waardoor je niet of nog minder in je kracht staat. Hierdoor ga je er steeds twijfelen aan jezelf en zie je er tegenop op initiatieven te nemen. Een negatieve spiraal die onnodig veel tijd en energie kosten. Gelukkig kan het ook anders. Outplacement coaching helpt je om valkuilen te voorkomen zodat je met zelfvertrouwen professioneel aan de slag gaat.

Hoe werkt outplacement? Jij staat centraal!

Stap 1. Wie ben je? Wat zijn je passies, kwaliteiten en mogelijkheden?

Mensen zijn verschillend en divers. Iedereen heeft zijn of haar eigen achtergrond. Daarom is outplacement maatwerk. Daarin sta jij als persoon centraal. Na de kennismaking gaan we aan de slag. Met het in kaart brengen van je wensen, waarden, drijfveren, kwaliteiten en motivatie. Aan de hand van goede testen, creatieve persoonlijke opdrachten en een loopbaan interview krijg je antwoorden op:

 • Wie je bent
 • Wat je wilt
 • Waar je goed tot je recht komt

Stap 2. Persoonlijke kwaliteiten, ervaring en kansen?

Deze persoonlijke informatie verwerk je in jouw persoonlijke profiel. Daar werken we samen aan. Het moet een goede afspiegeling zijn van wie je bent, wat je meerwaarde is en wat je hebt te bieden.

Stap 3. Versterken van presentatie vaardigheden, omgaan met stress en tegenslag

Vervolgens trainen we je vaardigheden. Expliciete kennis en vaardigheden die je nodig hebt on jezelf professioneel te profileren. Zoals gesprekstechnieken, presentatietechnieken, het voeren van goede sollicitatie en netwerkgesprekken. Maar ook leren we je om effectief om te gaan met stress als je onder druk staat. En goed om te gaan met spanning en tegenslag.

Alles is erop gericht dat je snel en prettig je nieuwe baan vindt.

Wat anderen zeggen over outplacement

Wat kost outplacement?

Outplacement wordt vaak vergoed door je werkgever, als onderdeel van een sociaal plan.
Wanneer je outplacement zelf betaald dan zijn de kosten van de belasting aftrekbaar.

Voor wie is outplacement?

Sinds 2006 coachen wij succesvol professionals en managers in het vinden van een goede nieuwe baan. De leeftijd varieert van 24 tot 60 jaar. Zowel uit de profit als non profit branche.
Het is belangrijk dat je gemotiveerd bent. Dat je tijd wilt investeren. En werkt aan de opdrachten die je krijgt.

Wie ben ik?

Sinds 1999 de drijvende kracht achter TenThij Reflect. Hier werk ik als senior gedragstrainer en als coach (geregistreerd bij o.a. de NOBCO, NOLOC). Verder heb ik onder andere zitting in de deskundigheidscommissie van de Stichting Coach.

Daarvoor werkte ik als manager onder meer bij Randstad, SFB en LTP. Ik hanteert wetenschappelijke modellen in combinatie met actie methodes zoals Voice Dialogue, RET, Mindfulness en Moreno techniek. Met deze methodieken help ik je om hoofd, hart en handen te verbinden.

Ik werk graag voor kritische hoog opgeleide managers en professionals. TenThij reflect is
‘first supplier’ voor onder meer de: KLM, UPC, ING, en de Rechterlijke macht.
Wij werken sinds 21 jaar voor de top 150 organisaties in Nederland.
Passies? Werken, lezen, hockey, hardlopen, zingen, mindfulness en reizen.
Verder ben ik resultaatgericht en help graag mensen en organisaties om succesvoller te zijn in het realiseren van hun wensen en doelen.

Scroll to Top