GOEDE EN EFFECTIEVE TEAM COACHING

teambuilding

Teamcoaching

Teamcoaching wordt steeds belangrijker in het bedrijfsleven. Binnen elke ontwikkelingsfase komt een team namelijk voor nieuwe uitdagingen te staan. Zo kan er een nieuwe leidinggevende komen, wijzigt de samenstelling van een team, worden doelstelling aangepast, veranderd de werkwijze, zullen er eens tegenvallende resultaten zijn en nog veel meer. Al deze veranderingen doen een beroep op de prestaties en krachten van een team. Het laten coachen van uw team kan hierbij helpen door ervoor te zorgen dat deze veranderingen op de juiste manier worden doorgevoerd.

Teamcoaching belangrijk bij nieuwe uitdagingen

Teamcoaching is niet alleen een aanleiding bij veranderingen die een zwaar beroep doen op uw team maar ook om bijvoorbeeld de teamspirit te verbeteren. Een gemotiveerd en gedreven team dat goed samenwerkt zorgt ervoor dat het maximale uit uw onderneming wordt gehaald.

Waarbij kan teamcoaching uw team helpen?

Enkele voorbeelden waarbij Teamcoaching kan worden ingezet:

  • Consequenties veranderingen

Teamcoaching draagt bij aan het omgaan met de consequenties van interne- of externe veranderingen.

  • Teamspirit

Teamcoaching helpt bij het versterken van de wij-beleving en de samenwerking tussen teamleden. Daarnaast vergroot het de onderlinge synergie.

  • Persoonlijke effectiviteit

Teamcoaching helpt ook bij het verstevigen van de individuele kwaliteiten van de teamleden.

  • Respect en vertrouwen

Teamcoaching creëert vertrouwen en respect tussen de teamleden onderling en leidinggevende.

PepsiCo als bedrijf maar ook door externe veranderingen verandert continu. We hebben Madeleine gevraagd om on s te adviseren hoe we ons plantmanagementteam het best kunnen uit rusten met het oog op de toekomst. Vervolgens hebben we onder begeleiding van Madeleine aan de eerste stappen van team coaching gewerkt. Met de van haar verkregen handvatten zetten we deze ontwikkelingen nu zelf succesvol voort’. We zijn blij met de ondersteuning en bijdragen van Madeleine.

Ilona Schinagl, manager HR Quaker PepsiCo

Team coaching methoden maken bewuste en onbewuste processen in het team zichtbaar

Wij maken gebruik van verschillende coaching methoden om het team te ondersteunen in het realiseren van de organisatiedoelen. Tijdens de sessies leren de deelnemers welke invloed hun bewuste en onbewuste gedrag heeft op de andere teamleden en hoe het proces hierdoor wordt beïnvloed. Zo krijgen uw teamleden meer inzicht in de kwaliteiten en valkuilen van andere teamleden, maar ook in die van zichzelf. Het resultaat is dat uw team zelfstandig thema’s uitwerkt en met nieuwe en duurzame oplossingen komt. De teamleden leren dit vervolgens toe te passen in eigen werkcontext. Bij de team coaching methoden krijgen zij handvatten en instrumenten aangereikt om deze inzichten zelf verder uit te bouwen waardoor de gewenste resultaten behaald kunnen worden.

Het uiteindelijke doel bij team coaching methoden is om op een energieke, inspirerende en doelgerichte wijze sturing te geven op de gewenste resultaten. Team coaching vindt plaats in onderling overleg over de duur, de frequentie en de locatie. Dit is afhankelijk van de gestelde eindresultaten.

We hebben als team gewerkt aan een verdere professionele teamontwikkeling. Madeleine geeft ruimte en houdt ons bij de les. Haar werkvormen zijn creatief, geven energie en zorgen voor snel inzicht en verbinding. Alles Klopte!

Joke Schaap, teammanager Rechtbank Rotterdam

Onze teamcoaches helpen om patronen te doorbreken met duurzaam resultaat

Onze teamcoach helpt uw team om te leren handelen vanuit persoonlijk leiderschap. Een goede communicatie is immers essentieel voor een optimaal functionerend team. Om duurzaam resultaat te behalen en patronen te doorbreken begint met bewustwording van de interactiepatronen die in het team spelen en in het dagelijks functioneren leiden tot suboptimale resultaten. Uw team leert om die patronen duurzaam te doorbreken en dit te vervangen door effectiever gedrag.

Onze teamcoach zorgt ervoor dat uw team zo optimaal en gemotiveerd mogelijk functioneert om uw bedrijfsdoelstellingen te behalen!

Informatie aanvragen over team coaching

Vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Neem contact met ons op voor meer informatie!