Problemen oplossen op dezelfde wijze als hoe ze zijn ontstaan?

Context

Gerben, een ervaren manager is zich aan het oriënteren of intervisie iets is voor hun managementteam. We zijn allemaal ervaren managers zegt hij. ‘Ik weet niet of Mastermind of intervisie interessant is voor ons. We hebben al regelmatig overleg.’
‘Hoe ziet dat eruit?’
‘Nou we vergaderen puntsgewijs en praten over de resultaten. Het valt me wel op dat we voorzichtig zijn naar elkaar. Feedback geven is geen gewoonte. We zijn vooral aardig naar elkaar.’

Conflicten?

‘Conflict vermijdend?’
‘Ja eigenlijk wel. Ieder van ons is heel gedreven en we werken allemaal hard maar het is niet de gewoonte om met elkaar over hoe jij je eigen toko runt aan te spreken. Ieder lost op zijn of haar eigen wijze de zaken op.’
‘En hoe gaat dat dan?’
‘Nou met wisselend succes.’

Gewenste Situatie

‘Hoe zou je graag willen dat het eruit ziet?’
‘Nou wat meer verbondenheid als team en samen problemen of liever gezegd onze uitdagingen op lossen.’
‘Wat verwacht je van intervisie?’
‘Tja, ik weet niet of dit een goede interventie is.’
‘Heb je een beeld van wat intervisie inhoudt?’
‘Nee, eigenlijk niet.’

Intervisie of Mastermind

Intervisie is een gestructureerde methodiek waar in een managementteam of professionals leren van en met elkaar om werkproblemen effectief op te lossen.

Je staat er niet alleen voor!

‘Hoe zou je graag willen dat het eruit ziet?’
‘Nou wat meer verbondenheid als team en samen problemen of liever gezegd onze uitdagingen op lossen.’
‘Wat verwacht je van intervisie?’
‘Tja, ik weet niet of dit een goede interventie is.’
‘Heb je een beeld van wat intervisie inhoudt?’
‘Nee, eigenlijk niet.’

De groep weet meer dan jij alleen!

Er wordt gewerkt op basis van eigen ingebrachte casuïstiek. In een veilige en constructieve sfeer leren collega’s van en met elkaar. Door het bespreekbaar maken van hoe je opereert in de organisatie en wat voor knelpunten je hierin tegenkomt. Je bent elkaars wederzijdse sparringpartners. Je persoonlijke ontwikkeling krijgt daardoor een boost! Je focus is helder en de volgende keer deel je hoe de oplossing in de praktijk heeft gewerkt.
Dat houd je scherp en gefocust.

Meer oplossingsstrategieën.

Als managementteam krijg je meer inzicht in ieders knelpunten en de herkenbaarheid hiervan versterkt de onderlinge verbondenheid. Bovendien geef je elkaar tips om een situaties op te lossen of anders aan te pakken. Waardoor je anders denkt over de situatie en je oplossingsstrategieën groter wordt.

Meer synergie, slagkracht en effectiviteit

Route voor Succes

Ik stel Gerben voor om eerst een workshop Intervisie te doen zodat ze zich kunnen oriënteren op wat intervisie is en of deze methode voor hen werkt. Tegelijkertijd maken ze kennis met mij, de aanpak en stijl van werken. Hierop reageert Gerben positief.

Workshop Introductie Intervisie/Mastermind

Acht managers kijken mij verwachtingsvol aan. We gaan eerst kennismaken. Dat is meestal via een doe opdracht uit de theatermethodiek. Het zorgt ervoor dat iedereen gelijk zijn werk los kan laten en zo goed op elkaar kan afstemmen. Vervolgens leg ik stap voor stap mijn unieke methodiek uit. We doen een paar korte oefeningen waarin duidelijk wordt welke vaardigheden en houding nodig zijn om intervisie te doen slagen. Alom enthousiaste reacties. Het team besluit om Intervisie te gaan doen en afspraken worden gemaakt.

Tweede Intervisie Sessie

Na de tweede intervisie sessie loopt Gerben nog even met mij mee. Hij is blij verrast over hoe snel mensen elkaar vertrouwen en wat de aard van de casuïstiek is. ‘Ik vind het een prettige en effectieve methode. Het brengt ons team en onze business op een hoger plan.’ 
Dat kan ik alleen maar beamen.

Ontvang een gratis intervisieformat en krijg meteen ook dat goede filmpje over hoe voorkom je valkuilen!!

Sinds 2002 begeleiden we intervisie voor uiteenlopende organisaties zoals besturen uit de rechterlijke macht, managementteams en trainees KLM, ING, SNS, Haute Equipe, Politie Utrecht, OM, TNO, KWR, SGN, Vestia, Ondernemers.

RESULTATEN Intervisie/Master mind

Scroll naar top